Vi är påväg att få en ny återförsäljare och sadelinpassare av JES sadlar, Isabel Blomqvist, Isabell har påbörjat sin Internship för mig och beställt all utrustning som krävs. Den slutgiltiga utbildningen för saddlefit4life kommer att vara i Tyskland under April.

Vi välkomnar Isabel till teamet!

 

Lite bilder från Isabels Internship

Presentation av Isabel Blomqvist

Jag är 23 år och bor på Åland tillsammans med sambo, hund, katt och hästar. Jag har alltid haft hästar som intresse då jag är uppvuxen bredvid ett stall. Började rida i tidig ålder och fick min första häst när jag var 14 år, som jag har kvar än idag. 2006 köpte jag min andra häst, som idag är 24 år och är mest sällskap och pensionär.

Jag gick yrkesgymnasium inom el- och datateknik, fast jag egentligen vill arbeta med djur. När Jeanette kom till Åland för att hålla föreläsning och sadelutprovning, så deltog även jag med min häst. Jag fick en riktig aha-upplevelse då jag provade Schleese och blev helt förvånad över vilket steg min häst egentligen hade i traven! Hade annars tyckt att hon var kort i trav när jag ridit henne, men trodde att det var så hon var. Men vilken skillnad det kunde vara mellan två sadlar! Efter detta ögonblick blev jag ännu mer intresserad av utrustningen och sadlarna för hästar och fick då igång en tankeställare i mitt huvud. Då jag alltid velat jobba med djur och speciellt djursjukvård så insåg jag att mycket ju kunde bero på sadeln. Så har man en sadel som passar, så hålls hästen frisk och då behövs den inte tas till sjukhus för diverse kontroller, när det är sadeln som är problemet.

Jag var i kontakt med Jeanette som erbjöd sig att ge mig praktisk utbildning. När jag är klar med min utbildning och har all utrustning så kommer även jag att hjälpa till med sadelutprovningar, ändring, ompressning och omstoppning av Schleese/JES sadlar. Jag blir även återförsäljare för Schleese/JES och Saddlefit4Life i Finland, samt östra Sverige.