VÄRMEREFLEKTERANDE FUNKTIONSTEXTIL
I MUSKEL-, SEN- OCH LEDSKYDD

CeraTex är en ny konkurrent till Back on Track. Det som skiljer är framför allt tillverkningsprocessen av CeraTex. I CeraTex keramiska tyg/material har en pulverblandning bestående av cirka 30 olika mineralhydroxider smälts in vid en temperatur på 1600°C, vilket gör att mineralerna i detta keramiska tyg inte kan brytas loss, avdunsta eller tvättas bort. Det gör att funktionen säkerställs mycket längre.

Vi har nu fått hem en stor del av CeraTex artiklar, värmereflekterade skydd, filtar, ridhandskar mm. Johan har bland annat provat axelskyddet med gott resultat och fått ner inflammationen i sin axel och jag har myst i soffan med värmefilten, det blir bara lagom varmt och avslappnade. Jag kan verkligen rekommendera CeraTex  genomarbetade produkter och det känns bra att veta att funktionen finns kvar även efter många tvättar.

Jag behandlar ju en hel del hästar med LED och vet att det funkar, men istället för att tillsätta strålningsenergi med en LED så reflekterar den keramiska textilen kroppens egen strålning. En LED behandling tar ca 88 sekunder per behandlings punkt, medan den keramiska textilen återger lägre nivåer så ska de sitta på och behandlar det skadade området under längre tid.

CeraTex värmereflekterande textilier reflekterar som namnet antyder värme, framför allt strålningsvärme.  De mineraler som finns i CeraTex keramiska material tar från kroppens värme upp infraröda vågor inom ett definierat område på 4-20 mikrometer och skickar dessa tillbaka. Det är samma våglängd som används vid LED behandling med Warp men här används kroppens värmestrålning. På så sätt stimuleras blodcirkulationen, lymfsystemet och celltillväxt. Blodflödet ökar på kort tid med upp till 80 %.

Produkterna finns framtagna för Human, oss som går på två ben och Animal, våra fyrbenta vänner.

                 Välj produktkategori för att se de olika produkterna.

HUMAN
ANIMAL

 

Läs mer om hur CeraTex funkar här!