Stall Rustorp

Stall Rustorp är en liten hästgård som är belägen 6 km från Trollhättans centrum och ligger i en naturskön miljö med utsikt över Hullsjön med Hunneberg i bakgrunden. På gården har vi en liten gårdsbutik / sadelbod och förutom våra egna hästar tar vi emot hästar för reabilitering, utbildning, korrektiv träning och behandling.

Gårdsbutik

sadelbod 300

Vi har en liten gårdsbutik med sadlar och tillbehör.

Läs mer

Stallet

På Stall Rustorp tar vi emot hästar för reabilitering, utbildning, korrektiv träning och behandling.  Läs mer om behandling av hästar under hästfysioterapi.

Hästboxarna

Stallet har 6 stora och öppna boxar

Lösdriften

LösdriftLösdrift

Lösdriften byggdes 2008 och ligger på baksidan av stallet.

Paddocken

Paddock

Paddocken är 30m*60m med belysning. Underlaget är jag väldigt nöjd med. Som dräneringslager har vi använt gummi istället för makadam vilket för det första dränerar super, det står aldrig vatten i paddocken, och för det andra så är underlaget inte stumt. Om man hoppar jämfota så känner personen som står bredvid vibrationer i fötterna. Detta gör att det inte behövs något tungt ”ridlager sand”. Eftersom det aldrig står vatten i paddocken så fryser det inte is i den på vintern. Det plus att den fjädrar lite gör att det går att rida i den även då det är minusgrader.

Galloppbanan

galoppbana

Galloppbanan ligger alldeles runt knuten på stallet. Det är en 800 meter lång sandbana.