Danny Kroetch på DK saddlery har utvecklat unika Westernsadlar som bygger på Saddlefit 4 Life®s principer, de har en justerbar bom och de har Flair.

Fördelar jämfört med traditionella Westernsadlar:

  • Justerbara efter hand hästen växer, musklar sig och passar flera hästar.
  • Placerar vikten korrekt på tricepsmuskeln.
  • Inbyggt luftsystem som kan justeras och tar hand om asymmetrier i hästens rygg och ser till att sadeln ligger rakt och still. Det förhindrar att sadeln glider åt sidan.
  • Ger ökad bogfrihet.
  • Sadeln ligger framför 18 revbenet.

Justerbar bom

DK Saddles är den första riktigt fullt justerbara westernsdeln på marknaden idag. Det ger ryttaren möjlighet att justera bommen för optimal inpassning mot bogbladet och dess rörelse. Ryttaren kan justera bommen upp till 6tum, vilket garanterar passformen mot alla hästar.  Justeringen tar mindre än en minut så det är lätt att justera mellan varje hästbyte under dagen. Det gör att sadeln sitter mycket stabilare på hästen och undviker skador på häshästens bogblad. Det ger också en ökad bogfrihet vilket ökar hästens prestationsförmåga.

Bommen kan justeras asymmetriskt för att ta hand om asymmetrier på hästens rygg. Bommen har en bred kanal så att det fungerar som ett u-format koppjärn.

Nedan visar några bilder hur bommen justeras.
westerntreeimage

The Flair System:

Din häst kommer att älska att rida på luft! DK Saddles har också ett fult justernbart inbyggt luftsystem, med luftpaneler vilket ger ryttaren möjlighet att anpassa sadelpassningen. Fördelen med luft är att den ger hästen möjlighet att röra ryggen mer fritt, då luften flyttar sig det minsta lilla musklerna rör sig på din hästs rygg och bogblad, vilket ger ökad frihet och komfort och ökar hästens prestationsförmåga.

Läs mer om de olika modellerna här