Behandlingar Människa

Origopati

Origopati syftar till origo, att hitta centrum, mittlinjen.  De vanligaste behandlingarna på humansidan är justering  av SI led så att höften blir rak, många har en snedhet som kommer från höften,si-leden, det är väldigt sällan det beror på olika långa ben. Har du olika långa stigläder? Vi behandlar också nervinklämningar för att öka kommunikationen i nervbanorna.

IMG_0465 IMG_0448

Läs mer och boka här

Fasciabehandling/Djupvågsmassage

Djupvågsbehandling är en ny effektiv behandling av fascia/bindväv som effektivt och skonsamt ökar hästens rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar.

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till problem med hästens/människans rörelseapparat, att muskler blir spända och att hästen/människan får ont.

Djupvågsmaskinen AtlasMaroonOne arbetar med hästens/människan muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Djupvågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och hästens stora muskelmassa och glidytor i fascian gör att djupvågorna når stora områden på kort tid. Djupvågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

djupvagsbehandling-anna-300

Läs mer och boka här

 LED-Ljusbehandling

Accelererar kroppens förmåga att läka sig själv samt ger friskvård.

Vår kropp har en unik förmåga att läka sig själv. När denna läkning startar behöver cellerna energi. PharmaLights LED ljusbehandlingar tillför denna energi genom ljus.

Friskvård, inför ansträngning och läkande. Snabbare återhämtning från skador, läkning av sår, smärtlindring men även friskvårdsbehandling inför ansträngning samt för att förebygga skador.

Ny LED-teknik innebär smidiga ljusbehandlingar, korta behandlingstider, kräver få behandlingstillfällen, behandlar utöver muskler, senor, leder, ligament och skelett även i näsborre, i munhåla, i och runt öga, exakt på sen- och muskelfästen med korta behandlingstider.

USA och Europa används LED ljusbehandling dagligen inom vården. Sjukhus, sårkliniker, äldreboende, rehabcenter är några exempel, behandlingsområdet är brett.

Diabetiska sår, liggsår, inflammationer, mukosit, operationssår, artros, dålig blodcirkulation, brännskador är exempel på tillstånd som behandlas med mycket gott resultat.

IMG_0521  Pharma 1

Läs mer och boka här