Nyhet : Barrydale distanssadel

Barefoot har tagit fram en sadel framför allt för distans ridning, den är lätt och ger ett bra stöd för ryttaren med integrerade knästöd.

 

Anatomiskt formad i tvåfärgad mjukt Nubuckläder. Knästöden är integrerade i det löstagbara sätet på den här modellen, sätet är ganska djupt det ger ryttaren ett bra stöd i terräng eller på arenan. Barefoot ”Barrydale” är särskilt framtagen för Endurance – ansträngande växling mellan uppför och nedför – är inga problem med den här sadeln. Du hamnar i rätt position helat tiden utan att sadeln rör sig, och det blir inget tryck på hästen ifrån stigbyglarna vilket är ett krav vi distansridning. Stigbygelkrampan är justerbar för optimal sits. Sadeln ligger lite längre fram än konventionella sadlar, därför hamnar ryttaren rakt ovanför hästens tyngdpunkt. Din häst kommer att få lättare att balansera din vikt. 9D-ringar för att säkra schabrak eller bagage. Sadeln levereras med medium framvalv. Utbytbart framvalv i storlekar:narrow, medium, wide och XXL använd mätmallen nedan. Flexibelt V-system för infästningen för sadelgjorden.

Väger endast ca. 6kg Storlekar: 1 + 2 Läder färger: Svart / Grå eller Mörkbrun / Hasselnöt

Till Webshopen

Postad av

Posta en kommentar till denna post.

Posta ett svar